ModelBusiness

Building Bridges: Hospitality versterkt connecties met de community in Winkelcentra

Als toonaangevend hospitality bureau dat vaak wordt ingezet ten behoeve van retailmarketing, begrijpen we bij ModelBusiness hoe belangrijk het is om sterke community-connecties in moderne winkelcentra te hebben. Gastvrijheid speelt hierbij een cruciale rol, niet alleen voor een positieve bezoekerservaring, maar ook voor het opbouwen van duurzame relaties met de lokale gemeenschap.

Hoe belangrijk zijn deze connecties voor winkelcentra?

Sterke banden leggen met de gemeenschap van een stad of dorp zijn essentieel voor het succes op lange termijn van winkelcentra. Ze verhogen de merkloyaliteit, trekken weer nieuwe bezoekers aan en zorgen ervoor dat de gemeenschap die het winkelcentrum met regelmaat bezoekt groeit. Dit is natuurlijk van groot belang voor retailers, omdat een bloeiende gemeenschap het potentieel van het winkelcentrum vergroot, wat op zijn beurt helpt hun bedrijf te laten groeien.

Gastvrijheid is een krachtig middel

Hospitality is een krachtig middel om gemeenschapsbanden te versterken. Gastvrouwen en -heren spelen een belangrijke rol bij het creëren van een warme en uitnodigende sfeer. Een bezoek aan een winkelcentrum moet memorabel zijn om ervoor te zorgen dat mensen terug willen komen. Door bezoekers te verwelkomen met een glimlach en hen te voorzien van giveaways, drankjes, hapjes, entertainment en persoonlijke aandacht, voelen zij zich gewaardeerd en verbonden met het winkelcentrum.

Voorbeelden van Succesvolle Evenementen

Bij ModelBusiness hebben we al vele succesvolle evenementen mogen uitvoeren die hebben bijgedragen aan het versterken van de banden met het winkelend publiek en de retailers. Tijdens Vaderdag hebben we bijvoorbeeld een leuke giveaway begeleid waarbij voorbijgangers aan een rad konden draaien om cadeaus voor vader te winnen in Stadshart Zoetermeer. Deze opdrachten vloeien voornamelijk voort vanuit ons partnerschap met Bryte Creators

Nog een mooi voorbeeld, waarop wij met Moederdag bloemen uit deelden aan winkelende moeders. Ook hebben wij de Knikkergoot mogen begeleiden in de Koopgoot in Rotterdam centrum, een leuk project waarbij heel veel interactie aanwezig was.

Tijdens Black Friday hebben we opvallende promoties uitgevoerd, compleet met een DJ en opvallende outfits, wat zorgde voor ook weer een onvergetelijke ervaring voor de bezoekers. Dit zijn slechts enkele van de vele leuke en zeker creatieve activiteiten waarvoor wij zijn ingezet in verschillende winkelcentra en stadsharten.

Hospitality als Strategisch Instrument

Marketingbureaus en gemeentelijke marketingafdelingen kunnen hospitality effectief inzetten om community-engagement te vergroten. Door het organiseren van interactieve evenementen en activiteiten en het gebruik van digitale platforms en sociale media, kunnen zij de band tussen het winkelcentrum en de gemeenschap versterken. Deze strategieën helpen niet alleen bij het aantrekken van meer bezoekers, maar ook bij het vergroten van de loyaliteit van het winkelend publiek. ModelBusiness speelt hierbij een belangrijke rol en daar zijn wij dan ook trots op.

Technologie en Interactie

Technologie speelt natuurlijk ook een steeds grotere rol in het verbeteren van de interactie tussen winkelcentra en hun gemeenschap. De diensten van ModelBusiness worden vaker geïntegreerd met digitale tools zoals sociale media en augmented reality-projecten om een naadloze en boeiende ervaring te creëren voor bezoekers. Dit doen wij veelal door modellen in te zetten voor het maken van content, content voor de retailers maar ook content die bezoekers kunnen delen op hun eigen kanalen. 

Onze modellen sluiten vaak naadloos aan op hetgeen er binnen de projecten uitgedragen moet worden, wat zeker helpt om een sterkere verbinding te vormen en de betrokkenheid te vergroten.

Voordelen van Versterkte Connecties

Actief werken aan het versterken van banden biedt tal van voordelen voor winkelcentra. Het bevordert niet alleen de loyaliteit en het terugkerende bezoek, maar creëert ook een gevoel van verbondenheid en waardering onder de bezoekers. Dit leidt tot een levendige en bloeiende gemeenschap rondom het winkelcentrum, wat uiteindelijk bijdraagt aan het algehele succes en de groei van de retailers.

Hoogwaardige Hospitality Diensten om Retailmarketing te versterken

Wij zijn trots op onze rol in het versterken van communities door middel van onze hospitality services. Door te investeren in onze hoogwaardige hospitality diensten en innovatieve evenementen, kunnen wij winkelcentra helpen om een centrale en geliefde plek in de gemeenschap te worden en te behouden. 

Dit is onze manier om samen bruggen te bouwen op de weg naar een zonnige toekomst voor zowel winkelcentra als de omliggende gemeenschappen.


Samenwerken met ModelBusiness voor het tot leven brengen van jouw projecten is de key tot succes. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons jou vertellen wat wij voor jou kunnen betekenen!

Met vriendelijke groet,

Het Team van ModelBusiness

ModelBusiness wordt ingezet door Marketingafdelingen en retailmarketing voor het uitvoeren van creatieve activiteiten om als stadshart of winkelcentrum de binding met het winkelend publiek te versterken